Følg os på Facebook


Vi bliver kontaktet af en hesteejer som er bekymret for sin hests ene forhov. Den taber hele tiden sko og har samtidig en hornkløft, som umiddelbart bliver værre og værre til trods for ofte besøg af hendes daværende smed.
Da Henrik Berger kommer til hesten kan han konstaterer at der ikke er meget horn tilbage og samtidig er der den omtalte hornkløft i tåen af hoven. Ikke den værste vi har set men iflg. kunden er den blevet gradvis værre gennem de seneste uger.
Henrik vælger a...t ligge såler på begge forben samt at pakke dem op med en stabiliserende silikone. Sålen han bruger er meget stødabsorberende og mindsker stress i hoven, samt giver den grundet sin udformning plads til bedre blodcirkulation i hoven. Sålen er desuden udstyret med en strålestøtte der giver strålen mulighed for at lave sit primære arbejde, nemlig at pumpe blod rundt i hoven. Ud over at stabilisere er pakningen også med til at få bedre blodcirkulation i hoven, og dermed en hurtigere og bedre heling. Hornkløften bliver renset i bund og der bliver anlagt et dræn for at eventuel materie kan komme ud. Over kløften monteres en ”Butterfly” som er et beslag lavet af kulfilbervæv, der på een gang sikre at kløften holdes samlet, men samtidig giver hoven den nødvendige bevægelsesfrihed.
Til sidst bliver hoven limet op med en meget fleksibel limmasse som erstatning for det manglende horn. At limen er fleksibel sikre at limen ikke springer fra hornet når hoven er i bevægelse.
Skonene bliver nu liggende og hesten bliver skoet om hver 6 uge og hesteejeren er glad for nu kan hun igen bruge hesten til det den er ment til, nemlig ridning.
Billederne er taget af Birgitte Høyer

Alle billeder er taget af Nicola.dk